Živá voda existuje. Je to ta filtrovaná

Možná už jste o nich také slyšeli. Filtrační lahve, filtrační konve, filtrační systémy na různé způsoby. Ano, filtrace vody je skutečně novodobým tématem a diskuse o ní se dostává stále více do popředí. Možná si říkáte, že se jedná o pouhý novodobý trend a módu. Filtrace vody má ale své opodstatnění. V čem je užitečná?

filtrace vody

Co oko nevidí, to srdce nebolí

Toto pořekadlo se dá aplikovat i na čistotu vody. Čirá životodárná tekutina, která nemá žádnou chuť a nevydává žádný zápach, je přece čistá, řeknete si. Pravda je ale taková, že nejmenší částečky nečistot a „vetřelců“, kteří do vaší sklenice rozhodně nepatří, nejsou oku viditelné. Kdybyste ale pipetou kápli trochu kohoutkové vody pod mikroskop, pravděpodobně byste se nestačili divit. Co je ale dramatičtější a co může mít na naše zdraví zásadní vliv, to je přítomnost těžkých kovů. Kadmium, olovo, stopy zinku a stejně tak mědi – i to může být součástí vodovodního kohoutku. Proč tedy do těla dobrovolně dostávat těžké kovy? Ačkoli má otázka zdraví jednoznačně prioritu, vězte, že přítomnost těchto látek může negativně ovlivnit také chuť. A voda má být přece lahodná. Ne nadarmo se z ní skládá 60 % lidského těla.

Dobrá a lepší voda? Rozdíly existují

Ochutnali jste už vodu, jež prošla filtrem? Myslíme, že byste měli. Ačkoli by se mohlo zdát, že voda je přece jenom voda a všechny vody chutnají stejně, opak je pravdou. Voda, která projde filtrem, se mimo jiné zbaví i vodního kamene a je o poznání měkčí. Na chuť je tak příjemnější, nezanechává v ústech žádnou stopu a velmi dobře se pije. Doma takovéto chuti můžete dosáhnout díky filtrační lahvi nebo filtrační konvici. Ta se dá jednoduše umístit do ledničky, aby byla voda současně osvěžující. Dá se ale stejně dobře používat v kanceláři nebo v jakékoli jiné práci. V případě, že vás filtrace vody osloví, máte šanci apelovat i na svého zaměstnavatele. Firmy specializující se na filtraci totiž dodávají i velká filtrační zařízení do menších či velkých firem. Tato investice majitele firem nestojí vysoké výdaje, svým zaměstnancům tím však dají opravdu hodnotný benefit.

Příspěvek byl publikován v rubrice Kuchyně se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.